poniedziałek, 4 marca 2013

Galaretka - podwieczorek

Jeżeli nie chcecie używać żelatyny, polecam zagotować dowolny sok z agar-agarem. :)


Składniki:

  • 2 op galaretek pomarańczowych niesłodzonych
  • 2 łyżki miodu (cukru trzcinowego, fruktozy, stewii, czy co kto woli ;) )
  • 3 jabłka
  • 1/3 szkl soku truskawkowego
  • 3/4 szkl suszonej żurawiny
  • 1/3 szkl migdałów (pokrojonych)
  • 1 banan
  1. Galaretki rozpuścić w 2 oddzielnych naczyniach, każdą w 0,5 litra wody; do jednej dodać miód, do drugiej sok z truskawki.
  2. Do tej z sokiem dodać żurawinę i starte na tarce jabłka.
  3. W naczynkach ułożyć banana, posypać go migdałami, zalać galaretką (z miodem), tak by zakryła banana i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
  4. Kiedy galaretki zastygną wlać na nie resztę galaretki z miodem i ponownie wstawić do lodówki.
  5. Na stężałe galaretki wyłożyć galaretkę z jabłkami i żurawiną i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.
Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print