Składniki:
- 2 op galaretek pomarańczowych niesłodzonych
- 2 łyżki miodu (cukru trzcinowego, fruktozy, stewii, czy co kto woli ;) )
- 3 jabłka
- 1/3 szkl soku truskawkowego
- 3/4 szkl suszonej żurawiny
- 1/3 szkl migdałów (pokrojonych)
- 1 banan
- Galaretki rozpuścić w 2 oddzielnych naczyniach, każdą w 0,5 litra wody; do jednej dodać miód, do drugiej sok z truskawki.
- Do tej z sokiem dodać żurawinę i starte na tarce jabłka.
- W naczynkach ułożyć banana, posypać go migdałami, zalać galaretką (z miodem), tak by zakryła banana i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
- Kiedy galaretki zastygną wlać na nie resztę galaretki z miodem i ponownie wstawić do lodówki.
- Na stężałe galaretki wyłożyć galaretkę z jabłkami i żurawiną i wstawić do lodówki na co najmniej 1 godz.
Smacznego! ;)